Om fotografen

Vem är jag? Jag är en kvinna i mina bästa 😉 år med gröna fingrar som även gillar att fotografera. Någon proffsfotograf är jag definitivt inte men jag tycker det är roligt att fota. Har haft systemkamera i en herrans massa år men aldrig lämnat helautomatiken förrän jag efter många om och men gick två fotokurser med gurun Gunilla för några år sedan och då lärde mig grunderna. Nu försöker jag hålla kunskaperna vid liv genom att fota lite då och då utan att ha kameran på grön fyrkant. Ibland blir det bra och ibland inte så lyckat. Ännu har jag inte kommit så långt att jag fotar i RAW-format men det kanske kommer. Måste bli bättre på bildbehandling för att riktigt få glädje av det känner jag.

Jag är som många andra – fotar mest när jag är ute och reser. En hel del bilder brukar det också bli i den egna trädgården på sommaren. En fördel med att vara med i en fotoutmaning är att man tvingas ta bilder även till vardags. Jag tvingas även att fota sådant som jag vanligtvis inte skulle fota. Ibland måste jag arrangera bilder för att få till ett tema och jag tror det är bra att tvingas ur sin egen komfortzon uti mellan.

Roligt att du har hittat till in blogg. Kanske du rent av orkar kolla på några bilder och ge lite feedback. Vill lära mig mer så kom gärna med tips på hur bilderna kan bli bättre.

%d bloggare gillar detta: